De Japanse geheimen voor een lang, gezond, gelukkig en zinvol leven. Een even ontluisterend als praktisch toepasbaar boekje als levensgids.

Wat een verfrissend boekje over een van mijn belangrijkste levensthema’s: gezond, gelukkig, lang en zinvol leven. De principes van de Japanse superhonderdjarigen (+110) zijn niet alleen beproefd en herkenbaar. De meeste zijn voor ons, als westerlingen, ook nog makkelijk haalbaar.

De komende jaren wordt dit boekje een persoonlijke handleiding. Een geschenk aan mezelf en allen die zingeving en gezondheid hoog in het vaandel dragen. Wat mij het meeste is bijgebleven is de aandacht en bijdrage voor de ander, eerder dan die voor jezelf.

Duizenden mensen zijn op zoek naar existentiële betekenis in onze hectische en kapitalistische maatschappij. Ondanks de materiële welstand, voelen ze vaak de frustratie of gebrek aan vervulling wanneer ze terugblikken op hun leven.

Dit boekje geeft terug zin aan het leven en werk, door op zoek te gaan naar je Ikigai.

Ontdek, wees verrast en maak anderen blij met deze gouden bron van inspiratie. De bijgaande grappige en tegelijk supergoeie TED-talk van Tim Tamashiro zet je al flink op weg. Het boekje neemt je dan mee in de verdieping en geeft je een reeks oefeningen om gelijk mee aan de slag te gaan.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *