Sociocratie 3.0

Sociocratie 3.0: sociale technologie voor het kweken van flexibele en veerkrachtige organisaties

Sociocratie 3.0 (S3) is een sociale technologie voor het ontwikkelen van wendbare en veerkrachtige organisaties van elke omvang, van kleine start-ups tot grote internationale organisaties.

Sinds de lancering in 2015 hebben S3-patronen mensen in uiteenlopende organisatorische contexten geholpen om het beste uit samenwerking te halen. Het gebruik van S3 kan helpen om doelstellingen te bereiken en succesvol door complexiteit te navigeren.

S3 helpt bij het vinden hoe:
• de grootste uitdagingen van een organisatie aangegaan kunnen worden;
• voordeel gehaald kan worden uit de kansen die het bedrijf tegenkomt;
• de meest hardnekkige problemen opgelost kunnen worden.

Sociocratie 3.0 is ontworpen om flexibel te zijn en ondersteunt experimenteren en leren. Het is de bedoeling om eruit te halen wat nodig is, en dingen aan te passen aan de context of een bestaande aanpak ermee te verrijken.

S3 integreert kernconcepten en praktijken uit agile methodologieën, lean management, Kanban (en KMM), Design Thinking, Teal Organizations en sociocratie-gebaseerde bestuursmethoden (SCM/Dynamic Governance, Holacracy® e.d.). Het is complementair en compatibel met elk agile of lean framework, inclusief maar niet beperkt tot Scrum en diens verschillende schaalbare frameworks.